Nieuwsbrief 4 - 2024

Nieuwsbrief 4 - 2024
 
   

logo

EtapClub nieuwsbrief 4

Datum: 7 maart 2024 

 

 
 
 
 
 

 

 

Beste Etappers,
Al druk met plannen en inkopen? Degenen die op 10 februari de workshop Onderwaterschip in het Bottermuseum hebben bezocht kunnen in ieder geval aan de slag. Van één lid begrijp ik zelfs dat hij zijn boot naar aanleiding van het gehoorde heeft opgegeven, maar inmiddels aan de slag is met een goede romp.
Met het weer van de laatste dagen ( eindelijk droog en een zonnetje) zal voor velen het al weer beginnen te kriebelen.
En dat komt mooi uit; In deze Nieuwsbrief 4 niet alleen aandacht voor de opkomende evenementen, maar we beginnen met een update rondom de website en alles wat daarbij komt kijken.

Update Website ontwikkelingen
Inmiddels hebben we afspraken gemaakt met een provider, en er is een keuze gemaakt voor de look & feel van de nieuwe website. Daarmee gaat er natuurlijk veel veranderen, zoals ook toegelicht op de afgelopen ALV in Loosdrecht. De nieuwe website heeft impact op de ledenadministratie, maar ook op de boekhouding/ financiële administratie en het Forum.
Met betrekking tot het Forum lijkt er een uitdaging te liggen: De bestanden zijn niet één op één over te zetten, graag willen we de informatie van het oude forum bewaren, maar wel op de nieuwe omgeving. Wie hierover mee wil denken is welkom!
Planning is om met enkele weken de eerste pagina’s van de nieuwe website in een afgesloten omgeving gereed te hebben, gevolgd door het omzetten van de overige belangrijkste pagina’s en bestanden.
Daarna volgt een omzetting van de leden- en financiële administratie.
Later koppelen we ook met iDEAL- ING om betalingen te vereenvoudigen voor deelname aan activiteiten en contributie-inning.

We proberen e.e.a. voor de zomer overgezet te hebben, echter er moet nog wel wat gedaan worden.
Daarom vraagt het bestuur ondersteuning voor:
* Het helpen omzetten van tekst bestanden van de oude naar de nieuwe website
* Financiële administratie: met het omzetten zoeken we een “Second pair of Eyes”. Niet alleen handig, maar ook verstandig om dit samen te doen met de Penningmeester Laurens.
* Expertise in het overzetten van het oude forum.

Heb je enige hier ervaring met bestanden verwerken of Financiële administratie of omzetten van een forum? Meld je aan, dat wordt zeer gewaardeerd.
Nu draait e.e.a. op een klein gezelschap, maar de club heeft ongetwijfeld leden met kennis/vaardigheid op gebied van bestandsbeheer en/of websites en uiteindelijk hebben we er straks allemaal profijt van. Wellicht heb je een “handige” dochter of zoon? Aanmelden of meer informatie bij de secretaris, Joris Beck

Aanstaande evenementen:
* Workshop Accu’s en Elektrisch varen 30 maart
30 Maart organiseren wij in samenwerking met Venema Technisch Bedrijf een bijzonder interessante workshop over onderwerpen welke ons allemaal bezig houden: de verschillende soorten accu’s als Lithium, Gel, AGM, hun specifieke eigenschappen, de juiste laders en wijze van laden, slim je elektrisch systeem beheren op afstand m.b.v. systeembewaking van Victron, omvormers, etc. etc. Maar ook het laden van accu’s middels zonnepanelen komt aan bod.
Daarnaast organiseren wij een 2e workshop gegeven door P&E Lowlands (Elco) een bedrijf gespecialiseerd in elektrisch varen voor beroeps- en pleziervaart. Ook al speelt het wellicht nu nog niet, het vergaren van kennis en inzicht in dit “hot topic” is zeer de moeite waard.
Waar vindt dit plaats?
Nick Venema van genoemd bedrijf is onze gastheer. Het bedrijf is gevestigd in Arnhem en levert onder meer accu’s en is tevens Victron specialist.
Hoe meldt je je aan?
De eigenbijdrage bedraagt 17,50 Euro en voor introducees 25 Euro. Deelname is definitief als het juiste bedrag is overgemaakt op ING rekeningnummer NL39INGB0003025427 van de Etap-club. Vermeld bij je betaling “elektrisch varen” en stuur ook een mail met de namen van deelnemer(s) naar penningmeester@etapclub.nl. Graag ook aanmelden op de website voor dit evenement zodat voor iedereen duidelijk is wie er deelneemt.
Inschrijving sluit wanneer 20 deelnemers zijn aangemeld of uiterlijk 24 maart.
Bij annulering na 15 maart wordt je eigen bijdrage niet meer gerestitueerd.
Waar vindt dit plaats?
Nick Venema van genoemd bedrijf is onze gastheer. Het bedrijf is gevestigd in Arnhem en levert onder meer accu’s en is tevens Victron specialist. Deelnemers ontvangen aanvullende informatie per mail.

Hoe ziet de agenda van dit evenement op 30 maart eruit?
10.00-10.30 ontvangst in Arnhem bij het bedrijf van Nick Venema alwaar we in een nieuw
ingerichte showroom onderlinge contacten kunnen aanhalen en vooral veel leren
10.30 – 12.00 1e workshop onder leiding van Nick met het thema accu’s (zie boven). De sessie is
interactief, dus zorg dat je je vragen paraat hebt
12.00 – 12.45 lunch. Voor broodjes en drank wordt gezorgd
12.45 – 14.30 2e workshop onder leiding van Thijs van Wingen, eigenaar van P&E Lowlands.
Centraal staat het elektrisch varen met buitenboordmotoren maar ook de inboard
motoren en alles wat met elektrisch varen samenhangt komt aan bod en alles wat
daarmee samenhangt. Ook dit is een interactieve sessie
14.45 Napraten, een drankje en afsluiting van de bijeenkomst
Begeleid door Laurens Hoogendonk

Alvast een voorproefje van de eerst komende “Natte”evenementen:
* Marker Wadden weekend 11 & 12 mei
De eerste Etappers hebben zich al aangemeld, waarbij er ook zijn die de plek vorig jaar hadden gevonden en er weer willen neerstrijken. Helaas lukt het echter niet om “onze” vogelaar weer aan boord te krijgen, maar dat neemt niet weg dat we er een mooi weekend van gaan maken. Zaterdag einde- middag een borrel op het terras met uitzicht over het Markermeer? Handig als een ieder in wat “victualie” voorziet, immers Natuurmonumenten sluit om 17.00 uur. Vergeet niet als je lid bent van Natuurmonumenten je lidmaatschapskaart mee te nemen.
Advies: Probeer op tijd op zaterdag aan te komen, zodat we bij elkaar kunnen liggen aan de lange stijger. De havenmeester doet niet aan reserveren, en vol = vol.
Zelf ben ik er al waarschijnlijk op vrijdagmiddag. Uiteraard kun je vrijdag ook al aankomen om zaterdagvroeg al vogels te bekijken.
Begeleiding Joris Beck
Aanmelden via de website.

* Rondje Noord Holland 14- 17 mei 2024
Op de dinsdag vertrekken vanaf Hoorn of Enkhuizen, in onderling overleg.
Bij voorkeur zeilen we met de klok mee, dus de dinsdag naar het zuiden, Amsterdam. Of IJmuiden dezelfde dag haalbaar cq wenselijk is bepalen we in overleg. Een overnachting in Durgerdam, Six-haven of Aeolus is uiteraard mogelijk.
Het IJ- Noordzeekanaal kent enkele spelregels, o.a. voor Marifoongebruik. Zie hiervoor https://www.varendoejesamen.nl/nieuws/knooppunt-1-4.
Dan vanuit de Marina IJmuiden vertrekken we richting de KMJC in IJmuiden. Dan kan nog net met de laatste eb stroom, ca 1 uur voor Hoog water Hoek van Holland om met het laatste van de 2 uur voor Hoog water Hoek van Holland. Dat valt gunstig in de ochtend.
Wellicht dat we ’s avonds bij de marine nog kunnen genieten van de “blauwe hap”.
De volgende dag het wad op naar Den Oever, schutten en door richting Enkhuizen. Dan zou het al vrijdag kunnen zijn.
Vervolgens hebben degene die ook naar de Pinkster Reünie in Hoorn willen alle tijd om daar zaterdag ligplaats te vinden.
En, mocht de wind uit een andere hoek waaien, dan draaien we het verhaal om.
Ook hier al de eerste Etappers die zin hebben een stuk te zeilen, maakt jou dit ook enthousiast om mee te gaan.
Heb je vragen? Neem gerust contact op met de organisator Joris Beck
Vergeet u niet aan te melden op de website!

Voor de overige activiteiten volgt in de nieuwsbrief van April meer informatie of kijk direct op de website: https://www.etapclub.nl/evenementen-etap-club.
Heb je daar nu al vragen over? Neem gerust contact op met de coördinator Evenementen, Joris Beck

* Fotowedstrijd 2024
Als vervolg op de fotowedstrijd 2023, ook dit weer opgenomen
Wellicht al vroeg in het jaar, maar ook dan het een mooi moment zijn voor de ene (Etap) foto.
Er is volop gelegenheid om dit tot uiterlijk 31 oktober a.s. te doen.
Insturen naar: fotowedstrijd@etapclub.nl.
Ter herinnering; er zijn 2 categorieën:
1) Etap. In je foto zijn één of meer Etaps te herkennen, onderdelen daarvan of het beeldmerk (bijvoorbeeld in een vlag)
2) Watersport/natuur. De begrippen watersport/natuur in elke denkbare vorm komen terug in je foto
Je foto(’s) stuur je digitaal in onder vermelding van je naam, je bootnaam en korte toelichting op de gemaakte foto. Waar en wanneer heb je deze gemaakt, met welke camera, etc.
Tijdens de ALV zullen alle aanwezige leden hun stem uit kunnen brengen op de ingezonden foto’s. Het plan is om de foto’s op te hangen zodat u ze allemaal kunt bekijken.

 

Verslag Bottermuseum Harderwijk & Workshop Onderwaterschip
Op 10 februari zijn we met een ruim aantal leden op bezoek geweest bij het Bottermuseum en was er ’s middags uitleg over hoe je je onderwaterschip goed kunt behandelen.
Binnenkort op de website een ruim verslag met foto’s. We kunnen u nu al verklappen dat het zeer leerzaam was.

Houd de website in de gaten voor het laatste nieuws, verslagen, etc. : www.etapclub.nl

Uw Etap Club


 
 
 
www.etapclub.nl
 
 

Email built with AcyMailing