Uitnodiging voor 4 evenementen!

Uitnodiging voor 4 evenementen!
 

logo

EtapClub nieuwsbrief


datum: 14 april 2021

Uitnodiging voor 4 evenementen!!!!!!!

Hemelvaart tocht 2021
donderdag 13 mei 2021 - zondag 16 mei 2021
- - - - - - - - - - - - -
Droogvallen op het wad 2021
donderdag 13 mei 2021 - zondag 16 mei 2021
- - - - - - - - - - - - - -
Reünie Hoorn 2021
zaterdag 22 mei 2021 - maandag 24 mei 2021
AANSLUITEND
Waddentocht 2021
maandag 24 mei 2021 - zondag 30 mei 2021
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Hemlvaart tocht 2021
Datum: 13 t/m 16 mei 2021


De Hemelvaart of Etap lustrum tocht is/was een 5 jaarlijkse cyclus waarbij de voorbereiding voor een tocht naar Engeland voorop stond. Voor degene die net hun eerste ervaringen met hun Etap hebben gehad was er in het eerste jaar een tocht in Friesland, het tweede jaar een tocht op Markermeer en/of IJsselmeer, het derde jaar een tocht op de Waddenzee en het vierde jaar een “Rondje Noordholland” vanuit IJmuiden naar Den Helder en via Waddenzee, IJsselmeer en Markermeer terug naar de eigen haven. Het 5e jaar was dan de Etap Lustrumtocht naar Engeland. Voor dit evenement wordt een tochtleider gezocht, info of aanmelden: KLIK HIER

Deze mooie 5 jaarlijkse cyclus is in de loop van de tijd verworden tot een “Rondje Noordholland” met eens in de vijf jaar de tocht naar Engeland. Hierdoor zijn er mogelijk beginners onder u die de stap naar de Noordzee te groot vinden. Wij vragen ons af of er mogelijk behoefte bestaat om de 5 jaarlijkse ervaring-cyclus weer op te pakken.  Laat dit weten aan de Etap Evenementencoördinator: KLIK HIER

In 2022 is de Lustrumtocht naar Engeland weer aan de beurt en dit jaar het “Rondje Noordholland”  Helaas hebben we voor dit evenement nog niemand bereid gevonden deze tocht te willen organiseren. Ofwel met spoed belangstellende gezocht om de organisatie op zich te nemen.

 
-- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Droogvallen op het wad
Datum: 13 t/m 16 mei


Op verzoek van vele onder u met een ophaalbare kiel of tandemkiel, met wadkloten of gezegend met Wadpoten gaan we “droogvallen op het wad”. Dit onder de bezielende leiding van Peter Katsman vooral bekend bij de toerzeilers onder u.  Speciaal voor de Etaps 20 t/m 26 met een ophaalbare kiel  een echte uitdaging behorende bij deze Etap boten. Maar ook voor de Etaps met een tandemkiel en wadpoten is dit een ware uitdaging.

Helaas heeft, door de coronamaatregelen, de voordracht op de jaarvergadering niet plaats kunnen vinden. We gaan er vooralsnog van uit dat het evenement, met in acht neming van de coronaregels, doorgang kan vinden.

Op Hemelvaartsdag, donderdag 13 mei, komen wij tezamen in Makkum waar om 19.00 uur Peter Katsman uitleg gaat geven wat we gaan doen om op de juiste wijze onze boot op een zandplaat, al dan niet met een laag(je) slib bedekt, droog te laten vallen.
Vrijdag 14 mei vertrekken we zo rond 9 uur naar het wad via de sluis bij Kornwerderzand. Rond 12.00 uur is het hoogwater en afhankelijk van de plaats van droogvalllen gaan we de voorbereidingen treffen om voor anker te gaan. Een en ander zoals besproken met onze leermeester Peter Katsman.

Ja en dan gaan we het avontuur aan, ik ben wel heel benieuwd naar de ervaring  om voor het eerst droog te vallen op het wad. Hopelijk kunnen we ook een wandelingetje maken over het wad en kunnen we genieten van de rust en ruimte.  En waar eerst het water verder zakte tot we droog vielen gaat het ook weer stijgen en zullen we op tijd terug moeten zijn om onze boten te bemensen.

Afhankelijk van de tijd en de keuzes die tijdens het palaver gemaakt zijn gaan we richting een haven of een plaats waar we voor anker gaan.

Het lijkt mij een heerlijk en vreselijk spannend evenement te worden.

Hopelijk zijn er voldoende gegadigden die het avontuur ook echt aan willen gaan, belangstellenden waren er vooraf genoeg.

Geef je op zodat er een beeld is van het aantal deelnemers, de eerste 8 deelnemers zijn verzekerd van een plaatsje in de groep. Afhankelijk van het totaal zal gekeken worden of er voor de dag daarna nogmaals een groep kan droogvallen.

Coördinatie bij Cees Crul van de Crullevaer (21i)

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Pinkster reünie in Hoorn 2021
Datum : 22 t/m 24 mei


Traditioneel gezien het drukst bezochte natte evenement van de Etap Club en laat dat vorig jaar nou niet doorgegaan zijn als nat evenement. Wel hebben we alsnog met velen lekker gegeten in het restaurant van WSV Hoorn. Hoe ziet het er voor 2021 uit? Veel zo niet alles is nog onzeker. Het restaurant van de WSV Hoorn is nog dicht, passanten zijn echter wel weer welkom. Beschouw deze notitie dus maar als een vooraankondiging voor de pinkster reünie 2021. De opzet zal niet veel veranderen. Het programma zou er zo uit kunnen zien; Zaterdag 21 mei een ieder arriveert in de jachthaven van de WSV Hoorn, afhankelijk van de aankomst is het al snel bij elkaar buurten en hernieuwd kennismaken.  ’s Avonds is er dan een steigerborrel met een warme en koude snack gepresenteerd door de club en met een welkomstwoord van de voorzitter. Zondag 22 mei is er dan voor de liefhebber en enthousiasteling de mogelijkheid om schitterende prijzen te winnen na het varen van dè wedstrijd. Denk aan; de eerste over de lijn prijs, de oude boten prijs (wisseleend) en natuurlijk de nummers één, twee en drie van de twee (hopelijk) klassen waarin gevaren wordt..
Na de wedstrijd wordt het ’s avonds genieten van een diner in het restaurant en van de prijsuitreiking. Waarom weet ik niet, maar het wordt meestal laat. Wat nu dus ook nog onbekend is, is het menu en de prijs. Dat zal echt afhangen wat we allemaal weer mogen.
De volgende dag maandag 23 mei kan een ieder weer koers zetten naar zijn of haar thuishaven of als men zich heeft aangesloten bij de al even traditionele waddentocht , in de richting van het wad.
Omdat er ook altijd zeilers zijn die al in de loop van vrijdag arriveren en zaterdag dan willen “markten” in Hoorn wil ik voor als je dat niet wil geïnteresseerden zaterdagmiddag een rondwandeling door Hoorn aanbieden waarbij ondergetekende enige wetenswaardigheden over Hoorn uit de doeken zal doen.
Mocht je als rechtgeaarde Etapper het idee hebben te komen geef je dan alsjeblieft alvast op. Mocht er door de Corona maatregelen het één en ander niet doorgaan dan weten we er vast wel een mouw aan te passen waardoor het toch een heel gezellig weekend wordt.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
Waddentocht  2021
Datum: 24 t/m 30 mei


Clubgenoten
Wat is het toch heerlijk om samen met andere zeilers de Wadden te verkennen. Hoe vaak je ook op de Wadden gevaren hebt, elke keer is het weer anders. Soms uitdagend, een andere keer weer betoverend mooi. Degenen die dit vaker hebben meegemaakt, weten wat ik bedoel. Ben je nog niet eerder mee geweest en ben je in de gelegenheid, dan daag ik je uit om het eens te proberen.
Vanuit de Pinksterreünie in Hoorn varen we op 2e Pinksterdag (24 mei) richting Den Oever of Kornwerderzand. Het tij is gunstig zodat we dinsdag lekker vroeg het zoute water kunnen proeven. Afhankelijk van de wind doen we verschillende eilanden aan. Boven windkracht 5 varen we niet uit. Een buitje houdt ons niet tegen, maar langdurige regen vermijden we liever.
Elke dag hebben we palaver en beslissen we samen wat we gaan doen. Daarbij houden we rekening met de ervaring van de deelnemers. Hier kun je veel leren over varen op getijdenwater. Daarnaast is het vreselijk gezellig en wordt er veel uitgewisseld.
Aan het eind van de week zorgen we dat we weer op het IJsselmeer zijn zodat iedereen zondag weer in de thuishaven kan zijn.
We gaan er van uit dat je de volgende voorzorgsmaatregelen hebt genomen :
Een goed onderhouden motor waarmee je 5 knopen kunt halen (een buitenboordmotor is niet onmogelijk maar heeft beperkingen.)
  • Voldoende brandstof om indien nodig 10 uur achter elkaar te kunnen motoren
  • Een marifoon
  • Een goed anker
  • Voor iedere opvarende een goed onderhouden reddingsvest
  • Werkende navigatieverlichting
  • Actuele kaart van de Westelijke Waddenzee
  • Een mobiele telefoon met Whatsapp of liever Telegram voor onderlinge communicatie
De meeste deelnemers hebben jarenlange ervaring op de Waddenzee. Je doet het dus niet alleen. Dat neemt niet weg dat deelname altijd onder eigen verantwoordelijkheid is.  Voor zover daar behoefte aan is, kunnen we dieper ingaan op varen op getijdenwater en tochten meer in detail voorbereiden. Ga je dus voor het eerst mee? Dan is dit een uitgelezen kans om ervaring op te doen.
Via de website vind je een link om je aan te melden.
Wil je wat meer weten?  Mail naar etappe3@solcon.nl of bel mij op 06-41359858
Henk Vellinga (schipper van de Etappe 3 en tochtleider)

 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
Aanmelden kan op de website, klik op de button aanmelden "betreffende evenement" dan komt u op het gekozen evenement. U moet wel zijn ingelogd om te registreren voor het evenement. (rechts boven in de pagina)



 
www.etapclub.nl

Email built with AcyMailing