Nieuwsbrief april

Nieuwsbrief april
 

logo

EtapClub nieuwsbrief nr

datum: 27 april 2022

Markerwadden, Lustrumtocht, Friesland-Treffen, en (veel) meer


Beste Etappers,

Nadat met Koningsdag de spullen op diverse rommelzolders van plek zijn gewisseld, is het weer tijd om het weidse water op te zoeken. Deze nieuwsbrief van de Etapclub helpt je daarbij. Om actief tot rust te komen maar zeker ook om je te verheugen op de evenementen die op de rol staan tot aan de zomer.
Tijdens de  jaarvergadering van 26 februari (heerlijk weer zo'n live-event!) zijn al veel contacten gelegd en tips uitgewisseld, maar het gesprek tussen clubleden lijkt nooit op te houden. Mocht je je willen aanmelden dan kan dat via onze website; hieronder lees je er meer over.


Laatste kans: nog dit weekend naar de Markerwadden!
zaterdag 30 april - zondag 1 mei

"Wegens succes herhaald" zou je kunnen zeggen: varen naar een nieuw natuurgebied aan de rand van het Markermeer dat nog steeds volop in ontwikkeling is. Je kunt er enkel met de boot komen en je raakt er niet uitgekeken - ieder seizoen is anders. De Etapclub tref je er dit weekend met tien boten aan de Stapelsteiger, en zoals de naam al aangeeft kun ook jij op dit late moment nog aanmeren. Meld je wel (lastminute) aan via de website: Markerwadden 2022 - EtapClub. Je betaalt het havengeld ter plekke aan Natuurmonumenten.

Droogvallen op het wad gecancelled
Vorig jaar een erg succesvol evenement, maar dit jaar veel minder aanmeldingen. Genoeg geleerd om op eigen gelegenheid te gaan? In ieder geval hebben we in overleg met onze begeleiding besloten dit Etap-evenement van de kalender '22 te schrappen. Er blijft genoeg over!


Lustrumtocht 2022 – Engeland 
Van donderdag 26 mei tot uiterlijk zondag 5 juni

Inderdaad: volop belangstelling om de overtocht naar Engeland te wagen! Onze vlootadmiraals Aonne Olij en Erik Hardonk hielden op 10 april een perfect voorbereide presentatie in Lelystad met veel clubleden. Anders dan het spreekwoord doet vermoeden, verloopt de samenwerking tussen deze twee kapiteins gesmeerd. Er zijn nog enkele leden die als opstapper een boot zoeken, of omgekeerd. Mocht ook jij belangstelling hebben voor deze Lustrumtocht, meld je dan aan via de website is Lustrumtocht - EtapClub, en/of stel je in verbinding met a.c.olij@kpnplanet.nl of erik@hardonk.info. Verzamelen op 26 mei in IJmuiden.


Reünie Hoorn 2022
vrijdag 3 juni t/m zondag 5 juni

Het heet weliswaar "reünie", maar ook voor nieuwe leden is deze bijeenkomst in Hoorn not-to-be-missed. Dit stadje heeft veel te bieden (we hebben een semi-professionele rondleider in ons midden) en dan hebben we het nog niet eens over de sterke verhalen van de Engelandgangers, die zich haasten om tijdig bij dit jaarlijkse Etapclub-evenement te kunnen binnenvaren. De club verzorgt de steigerborrel, dus je bent enkel het havengeld verschuldigd.
Op de zondag zal, mits het weer het toe laat, de clubwedstrijd weer georganiseerd worden.
Aanmelden via Reünie Hoorn 2022 - EtapClub.


Friesland-Treffen voor Etaps 20 - 24
Van zaterdag 25 juni 2022 - zondag 26 juni 2022

Deze nieuwbrief is al weer veel te lang geworden maar nog ééntje dan, het laatste weekend van juni. Het is een nieuw evenement speciaal voor de oer-Etaps en aanverwante lengtematen (van 20 t/m 24 voet) in Friesland. Ook niet-Friezen welkom bij dit 'treffen': met  ontmoeting, clubgevoel opbouwen, bij elkaar aan boord ideeën opdoen, gezelligheid, samen eten en doorzakken. Bij een Marrekrite aanlegplaats aan of rond de Fluessen. 
Er hebben zich nu al zes boten opgegeven maar wellicht is het ook wat voor jou? Zie verder op Friesland-Treffen voor Etaps 20 - 24 - EtapClub. Voor vragen en overleg omtrent deze bijeenkomst kun je je wenden tot: Peter van Leening, 06-5105 1454 (via whatsapp) en Laurens Hoogendonk, 06-5136 5473 (via whatsapp)

Volgende maand een nieuwe nieuwsbrief, met meer informatie over de evenementen deze zomer en wellicht ook over het Lustrumfeest - 40 jaar Etapclub!
 
www.etapclub.nl

Email built with AcyMailing