Nieuwsbrief April 2023

Nieuwsbrief April 2023
 
   

logo

EtapClub nieuwsbrief

Datum: 1 april 2023

 

 
 
 
 
 
Beste Etappers,
In de Nieuwsbrief van April 2023 de volgende onderwerpen:
• Website in ontwikkeling
• Aanstaande Evenementen 2023 
• Verslag excursie Makkum de Vries
• Tochtleiders gevraagd
• Clubdag 2023
• Fotowedstrijd 
 
Website in ontwikkeling
Als je recent de website hebt bezocht, zal het je opgevallen zijn dat er door de webmaster Swen en Corstian, maar ook door de redactie van Robert Jan en Laurens al diverse aanpassingen zijn gedaan. Er is gestreefd naar een wat rustiger en overzichtelijker landingspagina. Zo is het inloggen naar de bovenzijde verplaatst, er in de menubalk een tab "Overig" toegevoegd met een aantal onderwerpen die eerst op de vorige landingspagina te zien waren. De evenementen zullen wat prominenter in beeld komen omdat deze een belangrijk onderdeel van ons verenigingsleven zijn. En...er komen nog meer aanpassingen waarbij suggesties van de leden welkom zijn!
Heb je al gekeken? Zoek de verschillen en deel je ervaringen.
 
Aanstaande Evenementen 2023
Ze staan op de website, de eerste enthousiaste aanmeldingen zijn er ook al. Maar om jullie tussen alle anti-fouling, poets, was, boen, en andere voorbereidingen alvast te laten mijmeren over het komende seizoen, hierbij de eerste “natte”evenementen van 2023 
 
Marker Wadden 29-30 April
De eerste bijeenkomst met de boot, wil niet zeggen dat het gelijk de seizoen opening is, immers niet voor iedereen was het seizoen gesloten. Wel de kans om het eiland te verkennen en te genieten van met name de vogel-variëteiten. Er gaat zelfs een vogelaar mee om speciaal bij zonsopkomst diverse vogels te spotten. 
 
Engeland 19-23 mei 
Voor (potentiële) deelnemers is er op zondagmiddag 2 april een (vrijblijvende) informatiemiddag voor de komende Engelandtocht.
Deze bijeenkomst zal zijn in de kantine van WSV Lelystad.
Wil je de informatiebijeenkomst bijwonen geef je dan op per mail aan hansnootdorp@gmail.com.
Graag willen we weten hoeveel mensen we kunnen verwachten op 2 april.
En ook als je helemaal nog niet weet of je wel of niet mee wilt of kunt met de Engelandtocht, dan ben je van harte welkom.
 
Pinksteren reünie Hoorn 27- 29 mei
Zeker de moeite waard, maak kennis met nieuwe en oude leden. De zondag weer de  wedstrijd "voor de deur", laat je uitdagen, gezellig is het zeker, en niet alleen tijdens het buffet na afloop.
 
Heeg Jong & Oud 15 – 16 juli
Nieuw dit jaar voor leden met jonge (klein-) kinderen. Voor alles wat wils.
 
Verslag excursie  UK de Vries Sails te Makkum
Op 11 februari j.l. zijn Etappers van heinde en ver (ja “België” was goed vertegenwoordigd!) zijn naar Makkum gekomen voor een bezoek aan “de” zeil maker in Makkum. 
Op de website is zojuist ee verslag geplaats, van Henk, die er niet alleen zeilend heen ging, maar ook nog diverse technische wederwaardigheden meenam. Niet alleen leerzaam, het was ook gezellig.
 
Tochtleiders gevraagd
Voor met name Rondje Noord Holland en de Bikkelweek van 14 tot nen met 21 october zoeken we nog iemand die dit zou willen leiden. Niet zo ingewikkeld, eigenlijk ben je het centrale aanspreekpunt voor en tijdens de tocht, zeker heel leuk om te doen. 
Interesse? Neem gerust  contact op met Joris Beck,  email: co-evenementen@etapclub.nl
 
Clubdag 2023 11 November 2023
Een evenement voor alle leden van de Etap-club en partners !!
In de vorige Nieuwsbrief al aangekondigd. Inmiddels wordt er vorm en inhoud gegeven aan  de dag. De datum is op 11 november gesteld. Locaties en programma worden nu bekeken, Laurens en Wiebe zijn er druk mee. Meer volgt komende periode! Hou de website en nieuwsbrief in de gaten.
Houd deze datum vrij!  Heb je suggesties, wensen, ideeën, wil je meehelpen met de organisatie of wellicht heb je relaties die een bijdrage willen leveren, stuur je reactie naar het emailadres penningmeester@etapclub. 
Kortom: houd 11 november vrij in je agenda ! (voor de goede lezer, het wordt dus niet 18 november)
 
Fotowedstrijd
Ongetwijfeld staat dit al bij enkele opgenomen om eens met een scherp fotografisch oog te kijken welke foto er in aanmerking komt. Wees gerust je hebt nog even, maar ook het voorjaar biedt veel fotogenieke kansen! Inzenden mag al uiteraard. NB Zoals je wellicht is opgevallen verspringt de begindag van de fotowedstrijd naar de dag van vandaag, dit komt door "het systeem" dat geen datums uit het verleden accepteert. Negeer dit derhalve, de fotowedstrijd geldt vanaf dag 1 van 2023!
Laat je uitdagen en wie weet zie je jouw foto op de komende ALV.... Kijk op de website voor de spelregels.
 
Volgende nieuwsbrief gepland voor Mei 
Hierin mee over onder andere de Engeland tocht, de Reünie in Hoorn met Pinksteren en de daaropvolgende Waddenweek. Misschien ook al een verslag van het bezoek aan de Marker Wadden
 
Maar ook meer over de Etap Clubdag! Houd de nieuwsbrief en de website in de gaten….

 
 
 
www.etapclub.nl
 
 

Email built with AcyMailing