Login Etap-Club

    Onthoud mij     Gebruikersnaam/wachtwoord verloren?  

Blog's (login)

Etap 20-24” Fluessen weekend 25 & 26 juni 2022

 

Etap 20-24” Fluessen weekend 25 & 26 juni 2022

Kort na de jaarvergadering in Loosdrecht eerder dit jaar stond het weekend voor 20-24” Etaps op de Evenementen kalender. Het leek op een mooie spontane reactie voor de vele nieuwe leden met veelal Etaps < 24" maar dit bleek toeval; Toch maar gelijk ingeschreven.
Op donderdag vertrokken om te zien of er zaterdag aangesloten kon worden op de Nije Krûspôlle op de Fluessen.
Onderweg berichtte Peter dat Cees van de Crullevaer ook onderweg was. Cees liet me weten dezelfde donderdagavond eveneens naar WSV de Blocq te komen.
Zelf was ik daar naar uitgeweken door enig oponthoud. Niet alleen de wind stond scheef, ook het fontijnkruid trok flink aan mij. En het was warm!
De nacht, benauwd en warm, werd opgeluisterd met hemelse feestverlichting en gerommel, het koelde daarna gelukkig wel af.
De volgende ochtend na achten waren wind en weer na eerst een kwartier de juiste richting zoeken, ons goed gezind, zodat met gennaker en grootzeil in één lijn naar Enkhuizen gezeild kon worden. Nog wel fris met enige bewolking, maar Enkhuizen kwam snel in zicht.
Van de waddenweek met Hans K. was al duidelijk dat de sluismeesters in Enkhuizen erg meewerkend zijn, zo ook deze keer en om 13.00 uur werd verder gezeild onder gennaker en grootzeil met Stavoren in zicht.
Net voor Stavoren tegen 15.00 uur viel de wind weg en bleef er niet veel over om op de pruttel verder te tuffen..nu werd het dan ook echt warm met de zon.
Peter had al laten weten in Stavoren op “het eiland” te liggen. Bij het binnenvaren richting de benzinepomp was er een spontaan welkom van Jolanda, dat kon niet missen.
Eerst was er nog het plan om door te varen maar èn geen wind èn warm èn het gezelschap van mede Etappers ( Laurens was er inmiddels, Cees was onderweg) èn het idee dat het zaterdag koeler zou zijn met meer wind, het plan laten varen en aangesloten bij het gezelschap op het eiland.
De uitnodiging was van Jolanda om aan boord te komen, met drank en versnaperingen, waarbij ook gelijk kennis werd gemaakt met mede organisator Laurens. Dit zorgde voor een overnachting in Stavoren; Achteraf een goed besluit.
De volgende ochtend 9.30 vertrek, met 4 Etaps van 21 tot 32 ” onderweg naar de eerste hindernis op de fok.
Ook nu stond de wind weer goed om gennaker en later grootzeil bij te zetten en in een streep gleden we naar de Fluessen. Voor Peter lag de eindbestemming net dichtbij genoeg, anders had ie een kleinere Etap voorbij zien komen…
Bij aankomst was Homme al zo vrij om voor ons de lange zijde van de steiger te reserveren. Later op de dag kwamen er nog 5 Etaps bij. Elk model tussen 20 en 24i was aanwezig.Iedereen werd ook spontaan geholpen met afmeren en welkom geheten.

Peter als animator vond het nodig om een soort van “opening” te houden, terwijl iedereen eigenlijk uitkeek om nu eens de bbq op te starten😉 Toch kreeg hij het publiek op zijn hand, helemaal toen de quiz van de jaarvergadering (ongeveer) herhaald werd… ( volgende jaar vergadering goed opletten, er zijn heuse prijzen te winnen, zal niet verklappen dat de Marrekriete in totaal 32 km aan ligplaatsen hebben, of was het 35km?!)
Uiteindelijk was natuurlijk iedereen winnaar..
Peter en Laurens hadden voorzien in een heuse party tent, die later goed van pas kwam. De bbq werd een heerlijk rommelige aangelegenheid, waar iedereen liet zien dat uit elke boot een bbq kon komen, inclusief tuinstoelen (behalve uit die van mij; was die gewoon vergeten).
Het eind van de bbq werd door de weergoden ingeluid met een mild gespetter, daarmee doofde de avond…later voorzien van beeld en geluid.
Zondag vroeg op om 10.00 samen de koffie te nuttigen. In de loop van de dag ging ieder zijns weegs.
Alom vond men het een gezellig weekend, en vooral leuk om eens bij elkaar in de boot te kijken hoe men e.e.a. heeft opgelost en waarom. Een mengeling van minder ervaren tot zeer ervaren zeilers die mooi met elkaar mengde. Ik kreeg de indruk dat er velen met nieuwe ideeën weer naar huis gingen.
Terugkijkend een gezellig weekend, erg leuk om gelijkgezinde Etappers te ontmoeten. Ik zou zeggen Peter en Laurens, jullie hebben een leuke traditie een start gegeven.
En om een oud gezegde aan te halen, de thuisblijvers hebben ongelijk gehad, kom er volgend jaar gewoon bij 😉.

Schipper van de Belloujo III

74f88ef4 a54e 476a a5e4 94c5534dcbd7dbea2377 5a02 449d 93dc 5d1fcbd45562