Login Etap-Club

    Onthoud mij     Gebruikersnaam/wachtwoord verloren?  

Blog's (login)

Lustrumfeest 2022

 

 

Lustrumfeest 2022 !

Zaterdag 17 september was het dan zover. De oudste kinderen naar de éne opa en oma gebracht, daarna de andere opa en oma opgehaald om samen met Ilse en Loek (onze jongste) naar Zwolle af te reizen. We zijn goed op tijd, en op de parkeerplaats vraag ik me al af wie er allemaal zijn. Van een aantal leden weten we natuurlijk wèl hoe hun boot eruit ziet, maar we weten van nog niemand met welke auto hij/zij rijdt.

Eenmaal binnen staat er een kop koffie met een heerlijk appeltaartje voor ons klaar, en na een korte discussie over het wel of niet mee mogen nemen van de luiertas mengen we ons onder de andere vroegkomers. We zien meteen wat bekende gezichten van afgelopen Fluessen- en Stavorenweekend. Intussen stroomt de ontvangstruimte verder vol met bekende en onbekende gezichten. Maakt niet uit, we hebben allemaal hetzelfde doel: een gezellig uitje met de Etapclub.

Laurens en Hans houden een kort openingswoord en heten iedereen met in het bizonder de vier aanwezige ereleden hartelijk welkom. Helaas waren er door Corona en gezondheidsklachten op het laatst vier afmeldingen waaronder van het vijfde erelid, anders was het gezelschap 63 personen groot geweest. Na een korte uitleg door de eigenaar van Bonami vergaapt iedereen zich in het Bonami museum waar de ontwikkelingen van spelcomputers,telefoons, rekenmachines etc staan uitgestald, maar deels ook interactief gebruikt mogen worden. Het is verbazingwekkend te zien dat deze hele ontwikkeling zich in 50 jaar heeft afgespeeld. Ondanks het feit dat ik voor velen van jullie wèl als een "nerd" zal worden beschouwd, is veel van wat er te zien is niet echt aan mij besteed, maar desondanks vermaken we ons prima. Het hoogtepunt is voor mij de stand-up jetski in de Arcade ruimte, dat heeft alles met één van mijn andere hobby's te maken. Rond het middaguur verzamelt iedereen zich weer voor de lunch en wordt er aan de tafeltjes gezellig gekletst.

Na de lunch nog één snel rondje door het museum, om zoveel mogelijk belangrijke zaken te onthouden. We willen natuurlijk goed beslagen aan de quiz beginnen!

Rond half drie vertrekken we met z'n allen richting de Organza, een passagiersschip van 34m lang. Wanneer we net binnen zitten, begint het buiten flink te regenen. Dat mag de pret niet drukken: wij zitten droog. De boot vertrekt en vaart onder het genot van een kopje koffie + over de IJssel met zijn wisselende vergezichten naar de Hanzestad Kampen, eens een machtige stad waar Zwolle schatplichtig aan was. Daar vonden de spreekwoordelijke blauwe vingers zijn oorsprong. Eenmaal in Kampen afgemeerd aan de IJsselkade, staan buiten de gidsen ons op te wachten voor een stadswandeling. Loek besluit nog even snel z'n luier vol te maken, die moet provisorisch op de stoep verschoond worden. De gids vertelt ons van alles over de historie van Kampen, zo was eind 19e eeuw bijna de helft van de bevolking werkzaam in de tabaksindustrie, de nog altijd bestaande sigarenfabriek de Olifant is hier een voorbeeld van. Hij leidt ons via kleine steegjes langs mooie plekjes maar ook langs bekende gebouwen zoals de Koornmarktpoort,de Cellenbroederspoort, het voormalige stadhuis ( thans Stedelijk museum) en het Gotisch huis met rosmolen. Onderweg genieten we nog kort van een paar show-korpsen die blijkbaar ook een feestje hebben. Een beetje medelijden krijg ik wel met hen, want tijdens de stadswandeling begint het nog even flink te hozen.

Wij schuilen bij een pizzeria, maar voor de muziek geldt: "show must go on". Na de wandeling komt iedereen aan boord, en vertrekt de Organza weer richting Zwolle. Onder het genot van een hapje en een drankje beginnen we aan de quiz. Hoeveel logo's heeft de Etap nu eigenlijk gehad? 3, 4 of 5? Verder is er nog een aantal vragen die je zou kunnen weten en anders gewoon kan gokken. De hoofdprijs wordt gewonnen door Jan-Dirk de Bruin, hij mag met een mooie KNRM rugtas naar huis. Na de prijsuitreiking houdt Jos nog een korte speech en bespreekt hij samen met de aanwezige ereleden de historie van de club. Tijdens het laatste deel van de tocht worden we voorzien van een lekker soepje en daarna wordt het buffet geopend. Na het eten is er nog een korte afsluiting waarna iedereen weer moe maar met een voldaan gevoel huiswaarts gaat.

Corstian van Roest

 

Bonami 0Bonami 01Bonami 1Bonami 2Bonami 7Bonami 11Boot 0Boot 1Boot 4bBoot 6Boot 8Kampen 1Kampen 2Kampen 11Kampen 12Retour 3Retour 7Retour 10

Voor meer foto's van dit evenement zie de fotogallerij !