Login Etapclub

    Onthoud mij     Gebruikersnaam/wachtwoord verloren?  

Verslagen van Evenementen

Verslag Stavorenweekend 2023

 

Verslag Stavoren weekend 8 & 9 juli 2023

S 2

Ook dit jaar kwam het bekende Stavoren weekend weer terug op de activiteitenkalender van onze Etapclub. Alweer voor de 4e keer in successie organiseerden Hans en Ineke dit opnieuw goed bezochte evenement. Blijkbaar bestond dit evenement “vroeger” ook al, maar voor de wat jongere leden staat dit evenement synoniem voor een inmiddels beroemde cocktail van mooi weer, gezellig samenzijn, barbecue en de beroemde Stavoren games.
Inmiddels is het ook een traditie geworden dat verschillende Etappers zich de vrijdag voorafgaand aan dit weekend melden in Stavoren en afhankelijk van de beschikbaarheid van ligplaatsen zich “ergens” verzamelen om zich al moed indrinkend voor te bereiden op dit sportief gezien “zware evenement”. Dit keer waren Jolanda, Peter, Rolf, Brigitta, Joris, Marguerita en Laurens de kwartiermakers die het bal vrijdagmiddag informeel openden.
Zaterdag druppelden de deelnemers gestaag binnen, 18 Etaps telden we in totaal. De Etap 28S van Hans en Ineke was goed herkenbaar, deze lag bijna tot aan de voetrailing in het water vanwege alle drank, voedsel, tenten, briketten, martelgereedschappen voor de Stavoren games, etc. etc. die aan boord waren.
Nick, Rita, Anja en Hans kwamen door omstandigheden zonder boot. Maar ze waren er wel !
En Robert Jan met Jelle als opstapper moesten noodgedwongen hun boot voor de IJsselmeer sluizen laten liggen vanwege een onwillige carburateur, maar ook zij waren na een flinke wandeling aanwezig. In totaal waren we met maar liefst 34 deelnemers!!

S 8
Dat vele handen licht werk maken bleek ook nu weer. De inkopen werden door verschillende mensen gedaan, salades gemaakt, sauzen bereid, hamburgers op smaak gemaakt, brood gesneden, koelkasten gevuld etc. Rond 17.00 uur gingen we dan ook echt los en na een openings- en dankwoord van Hans konden dan “eindelijk” de kelen worden gesmeerd. En smeren was op vele fronten noodzakelijk! Het evenement vond op een van de warmste dagen van het jaar plaats, de temperatuur ging ruim over de 30 graden heen !!
Een leuke bijkomstigheid was het feit dat de deelnemers bestonden uit een mix van recidivisten en nieuwkomers, leden met hun nieuwe Etap en ook een aantal nieuwe leden. Allerlei doorgevoerde aanpassingen en vernieuwingen aan de diverse Etaps vormden voldoende voeding voor kijken, voelen, ruiken en praten.

S 6aa
De inmiddels vaste “stokers” Sebastian, Peter en Laurens waren wederom vrijwillig de pineut en stortten zich vol overgave op de briketten, het vuur en vlees. Iedereen liet zich het eten goed smaken en de gezelligheid hield gelijke tred met de buitentemperatuur. Rond 01.00 uur gingen de laatste die-hards dan uiteindelijk de kooi in om zich voor te bereiden op de even onweerstaanbare als zware beproeving die Stavoren games heet.
Maar eerst op zondagochtend de inmiddels bekende koeken met thee/koffie waarbij de laatste slaap uit de ogen werd gewreven. Hans maande ons al snel om groepjes van vier te vormen zodat we klaar waren voor de zware beproeving die ons stond te wachten.

S 21S 18S 25S 22a


De winnaars van 2022 hadden de smaak van victorie nog steeds te pakken en vormden opnieuw een groep van 4. De rest sleep figuurlijk de messen en waren bereid diep te gaan om de winnaars van vorig jaar van de troon te stoten.
Al snel gingen we los met de spellen, touw werpen, hoefijzer gooien, Japanse puzzel, Kubb game en het spel met de bal en de met water gevulde fles.
Met name tijdens dit laatste spel bleek hoe fanatiek de winnaars van vorig jaar hadden getraind en dat bleek niet voor niets. Na alle inspanningen werd het tijd de winnaars bekend te maken. Hulde aan de winnaars Rita, Jolanda, Nick en Joris. Inderdaad, dezelfde winnaars als vorig jaar…

S 25dS 25b1
Met het uitreiken van de prijzen was daar ook het officiële einde van het wederom zeer geslaagde Stavoren weekend. Hans en Ineke nogmaals enorm bedankt voor de organisatie en op naar het 1e lustrum!!
In de loop van de middag vertrokken de meeste deelnemers om voor het losbreken van het onweer weer veilig in hun thuishaven aan te komen.Later in de middag meerde de Symbiont, nadat een andere carburateur was geïnstalleerd, alsnog af aan het inmiddels geslonken feestterrein als opmaat naar het volgende Etap-evenement "Waar de wind ons brengt" dat maandag vanuit Stavoren van start ging.