Droogvallen op het wad 2021

Zeil evenement
 Registratie gesloten
 
6
dsc00653 large
Datum: donderdag 13 mei 2021 - zondag 16 mei 2021

Op verzoek van vele onder u met een ophaalbare kiel of tandemkiel, met wadkloten of gezegend met Wadpoten gaan we “droogvallen op het wad”. Dit onder de bezielende leiding van Peter Katsman vooral bekend bij de toerzeilers onder u.  Speciaal voor de Etaps 20, 21 t/m 26 met een ophaalbare  een echte uitdaging behorende bij deze Etap boten. Maar ook voor de Etaps met een tandemkiel en wadpoten is dit een ware uitdaging.<droogvallen.jpg>

Helaas heeft, door de coronamaatregelen, de voordracht op de jaarvergadering niet plaats kunnen vinden. We gaan er vooralsnog van uit dat het evenement, met in acht neming van de coronaregels, doorgang kan vinden.

Op Hemelvaartsdag, donderdag 13 mei, komen wij tezamen in Makkum waar om 19.00 uur Peter Katsman uitleg gaat geven wat we gaan doen om op de juiste wijze onze boot op een zandplaat, al dan niet met een laag(je) slib bedekt, droog te laten vallen.
Vrijdag 14 mei vertrekken we zo rond 9 uur naar het wad via de sluis bij Kornwerderzand. Rond 12.00 uur is het hoogwater en afhankelijk van de plaats van droogvalllen gaan we de voorbereidingen treffen om voor anker te gaan. Een en ander zoals besproken met onze leermeester Peter Katsman.

Ja en dan gaan we het avontuur aan, ik ben wel heel benieuwd naar de ervaring  om voor het eerst droog te vallen op het wad. Hopelijk kunnen we ook een wandelingetje maken over het wad en kunnen we genieten van de rust en ruimte.  En waar eerst het water verder zakte tot we droog vielen gaat het ook weer stijgen en zullen we op tijd terug moeten zijn om onze boten te bemensen.

Afhankelijk van de tijd en de keuzes die tijdens het palaver gemaakt zijn gaan we richting een haven of een plaats waar we voor anker gaan.

Het lijkt mij een heerlijk en vreselijk spannend evenement te worden.

Hopelijk zijn er voldoende gegadigden die het avontuur ook echt aan willen gaan, belangstellenden waren er vooraf genoeg.

Geef je op zodat er een beeld is van het aantal deelnemers, de eerste 8 deelnemers zijn verzekerd van een plaatsje in de groep. Afhankelijk van het totaal zal gekeken worden of er voor de dag daarna nogmaals een groep kan droogvallen.

Coördinatie bij Cees Crul van de Crullevaer (21i)

 

 

Alle datums


  • Van donderdag 13 mei 2021 tot zondag 16 mei 2021

 

Deelnemerslijst

Anoniem (1)
Anoniem (1)
Anoniem (1)
Anoniem (1)
Anoniem (1)
Anoniem (1)