Waddentocht 2021

Zeil evenement
 Registratie gesloten
 
9
dsc00051
Datum: maandag 24 mei 2021 - zondag 30 mei 2021


Wat is het toch heerlijk om samen met andere zeilers de Wadden te verkennen. Hoe vaak je ook op de Wadden gevaren hebt, elke keer is het weer anders. Soms uitdagend, een andere keer weer betoverend mooi. Degenen die dit vaker hebben meegemaakt, weten wat ik bedoel. Ben je nog niet eerder mee geweest en ben je in de gelegenheid, dan daag ik je uit om het eens te proberen.
Vanuit de Pinksterreünie in Hoorn varen we op 2e Pinksterdag (24 mei) richting Den Oever of Kornwerderzand. Het tij is gunstig zodat we dinsdag lekker vroeg het zoute water kunnen proeven. Afhankelijk van de wind doen we verschillende eilanden aan. Boven windkracht 5 varen we niet uit. Een buitje houdt ons niet tegen, maar langdurige regen vermijden we liever.
Elke dag hebben we palaver en beslissen we samen wat we gaan doen. Daarbij houden we rekening met de ervaring van de deelnemers. Hier kun je veel leren over varen op getijdenwater. Daarnaast is het vreselijk gezellig en wordt er veel uitgewisseld.
Aan het eind van de week zorgen we dat we weer op het IJsselmeer zijn zodat iedereen zondag weer in de thuishaven kan zijn.
We gaan er van uit dat je de volgende voorzorgsmaatregelen hebt genomen :

  • Een goed onderhouden motor waarmee je 5 knopen kunt halen (een buitenboordmotor is niet onmogelijk maar heeft beperkingen.)
  • Voldoende brandstof om indien nodig 10 uur achter elkaar te kunnen motoren
  • Een marifoon
  • Een goed anker
  • Voor iedere opvarende een goed onderhouden reddingsvest
  • Werkende navigatieverlichting
  • Actuele kaart van de Westelijke Waddenzee
  • Een mobiele telefoon met Whatsapp of liever Telegram voor onderlinge communicatie


De meeste deelnemers hebben jarenlange ervaring op de Waddenzee. Je doet het dus niet alleen. Dat neemt niet weg dat deelname altijd onder eigen verantwoordelijkheid is. Voor zover daar behoefte aan is, kunnen we dieper ingaan op varen op getijdenwater en tochten meer in detail voorbereiden. Ga je dus voor het eerst mee? Dan is dit een uitgelezen kans om ervaring op te doen.

Henk Vellinga (schipper van de Etappe 3 en tochtleider)

 

 

Alle datums


  • Van maandag 24 mei 2021 tot zondag 30 mei 2021

 

Deelnemerslijst

Anoniem (1)
Anoniem (1)
Anoniem (1)
Anoniem (1)
Anoniem (1)
Anoniem (1)
Anoniem (1)
Anoniem (1)
Anoniem (1)